Trăim în secolul vitezei. Ne-ar plăcea să rezolvăm multe dintre problemele cu care ne confruntăm, cu ajutorul unui singur produs, multifunctional.

Am vrea să lucrăm rapid și curat, astfel încât la finalizarea lucrării să nu se cunoască că am făcut ceva. Până nu de mult am crezut că acest lucru nu este posibil, cel puțin în domeniul adezivilor pentru construcții. 

Dar se pare că ne-am înșelat. Există un produs universal care poate fi folosit pentru lucrări rapide și curate în construcții.

Este vorba de PENOSIL Premium SpeedFix Thermo Graphite 878, o spumă adezivă universală pentru diverse lucrări de construcție la interior și exterior. Este utilizabilă pe tot parcursul anului asigurând rezultate bune la temperaturi cuprinse între -5 și + 30 ° C. Are foarte bune proprietăți de aderență și de etanșare termică, presiune redusă și post expandare aproape zero. Aderă bine la cele mai multe materiale de construcție, cum ar fi polistiren, plăci de gips-carton, lemn, beton, piatră, metal și PVC.

O putem folosi pentru multe lucrări în construcții. Simplu și curat vom putea fixa plăcile de izolație (polistiren EPS/XPS, grafitat) pe fațade și socluri, plăcile pentru finisaje de interior pe pereți (gips-carton etc) sau pervazurile. Se pot chiar lipi blocurile de construcții (BCA, caramida, boltari) si realiza pereti interior (neportanti).

Cum îl folosim

Înainte de a folosi spuma adeziva trebuie să îndepărtăm praful, particulele libere și grăsimea de pe suprafețe. De asemenea, trebuie să umezim substratul uscat pentru a asigura rezultate mai bune.

O putem aplica fie manual, cu aplicatorul EasyGun din dotare, fie cu pistolul pentru spumă. Dacă o aplicăm cu aplicatorul trebuie să agităm tubul cu spumă de cel puțin 20 de ori. Apoi, trebuie să ținem capacul de spumă în poziție verticală. Vom plasa aplicatorul EasyGun la supapa(valva) tubului de spumă, apăsând ușor până când aplicatorul este fixat. Pentru aplicare, vom roti tubul de spumă cu capul în jos și apăsa aplicatorul EasyGun cu degetele.

 Dacă îl vom aplica cu pistolul pentru spumă, îl vom agita ca în cazul anterior, vom ține capacul de spumă în poziție verticală, vom fixa pistolul la valva recipientului ținând mânerul cu o singură mână și vom roti tubul de spumă cu cealaltă mână. Ne vom asigura că pistolul de spumă nu este îndreptat spre alte persoane atunci când îl vom roti. Tubul de spumă nu trebuie înșurubat la pistol cu capul în jos sau prin rotirea pistolului pe tub. Putem regla debitul spumei cu ajutorul declanșatorul pistolului.

Sfaturi privind lipirea plăcilor de izolație și a panourilor pentru finisări interioare

Se aplică spuma adezivă pe plăci ca un flux uniform, paralel cu laturile plăcii (3-4 cm de la margine) și o bandă pe mijloc, paralelă cu cea mai lungă latură (până la 25 cm între benzile adezive).

După aplicarea spumei adezive pe placă, se așteaptă 2-3 minute, apoi se apăsă placa pe perete. Nivelul plăcilor instalate îl putem regla în decurs de până la 5 minute. Spuma adezivă are o rezistență suficientă pentru fixarea plăcilor izolatoare. Se urmează întotdeauna proiectul clădirilor, reglementările privind construcția, standardele sau alte orientări relevante privind fixarea mecanică suplimentară atunci cînd se acoperă plăcile de izolație cu materiale de placare.

Sfaturi privind fixarea pervazurilor

Înainte de a fixa pervazul ferestrei, trebuie să ne asigurăm că suprafața de bază este nivelată. Trebuie să folosim distanțiere pentru a susține pervazul ferestrei. Aplicarea spumei adezive pe suprafața de bază se face la 3-4 cm de la margine. Pentru a fixa pervazul ferestrei este necesar să utilizăm greutăți până când spuma adezivă este întărită.

Sfaturi privind lipirea blocurilor de construcții

În acest caz este indicat să consultăm un reprezentant de vânzări Penosil, un dealer sau un arhitect pentru a afla dacă spuma este compatibilă cu diferite materiale pe bază de piatră sau cu privire la alte detalii tehnice.

Primul rând de blocuri va trebui să-l nivelăm bine, folosind mortar. Substratul va trebui umezit întrucât spuma se întărește la umiditate. Dacă suprafață este umezită rezultatele vor fi mai bune. Spuma adeziva va forma un strat adeziv subțire. Imediat după ce vom aplica uniform spuma va trebui să unim suprafețele. Spuma adezivă va trebui aplicată atât pe suprafețele verticale, cât și pe cele orizontale.

Rezultatul va fi unul care ne va depăși toate așteptările, indiferent de cum vom folosi PENOSIL Premium SpeedFix Thermo Graphite 878. Prin urmare, nu ne rămâne decât să o achiziționăm și să trecem la treabă.

Dacă și voi vreți să faceți același lucru, urmăriți clipul de mai jos pentru înțelege cum puteți înlocui mortarul și holșuruburile cu spuma adezivă universală: