Scurt profil al unui brand şi al produselor sale.

Realizarea unei bune etanşări a ferestrelor casei dumneavoastră nu este o operaţie tehnică minoră precum pare. De ea depind confortul, cheltuielile, liniştea vieţii dumneavoastră în interiorul casei mai vechi, noi ori aflată în construcţie. Din cauza ferestrelor prost izolate se pierde energie valoroasă neutilizată. Iar plata nu aşteaptă, banii trebuie depuşi obligatoriu la ghişeul poştal sau la cel electronic.

PENOSIL, brandul principal al Wolf Group, vine în sprijinul dumneavoastră cu cele mai bune soluţii în domeniul montajului şi etanşării de uşi şi ferestre. Produsele sale, comercializate în 70 de ţări din întreaga lume, acoperă la cel mai înalt nivel necesităţile dumneavoastră profesionale sau casnice.

O bună etanşare a ferestrelor şi uşilor folosind tehnicile şi produsele de etanşare ale PENOSIL elimină pentru totdeauna problemele legate de  izolarea termică necorespunzătoare.

Despre algoritmul unei soluţii constructive de eficientizare.

Ca paşi de lucru şi ca viziune în întregime a problemei trebuie specificat că: 1) este esențială instalarea corectă și cu soluții performante a ferestrelor. Aici vorbim despre sistemul de tȃmplărie şi despre montaj.

2)  utilizarea pentru montaj şi etanşare a unui produs neadecvat nu poate asigura eficiența energetică a rosturilor.

Podul termic reprezentat de zona ferestrelor (mai ales rosturile unde s-a instalat fereastra) reprezintă o zonă critică la o clădire. Pentru asigurarea unui transfer termic cât mai redus (transmitanța termică U cât mai mică însemnând eficiență energetică mare), soluția completă este reprezentată atȃt de folosirea la montaj a unei spume poliuretanice de calitate (conductivitate termica redusă), cȃt şi a benzilor expandabile şi/sau a benzilor de etanşare la interior şi exterior.

În felul acesta se realizează o bună etanșare a rostului, se controlează schimbul de vapori de apă (la interior și exterior) și se protejează miezul de spumă din interiorul rostului. În cazul unui montaj necorespunzator, rostul se macină, iar transferul termic prin acea zonă crește foarte mult.

Importanţa şi complexitatea subiectului rosturilor ferestrelor

  • rosturile trebuie să fie bine etanșate pentru ca circulaţia aerului și pierderile de căldură să fie evitate;
  • trebuie să fie etanșe la vaporii de apă pentru a proteja structura clădirilor de umiditatea excesivă, care poate dăuna acestora și poate facilita apariţia mucegaiului;
  • trebuie să asigure îndepărtarea umidităţii accidentale din structură;
  • sunt printre structurile care trebuie să asigure protecţia împotriva condiţiilor de vreme din exterior, cum ar fi razele UV, ploaie, vânt etc.;
  • rosturile trebuie să evite punţile de aer rece;
  • rosturile trebuie să fie rezistente la mişcările de structură;
  • în final, rosturile trebuie să asigure şi funcţia estetică, atȃt la interior, cȃt şi la exterior.

PENOSIL intervine prompt în ajutorul dumneavoastră cu tehnologia de montare a ferestrelor 3+1. Aceasta vă permite economisire maximă a energiei, protejează îmbinarea care înconjoară fereastra, precum şi structura portantă a casei împotriva impactului condiţiilor meteo şi a umidităţii interioare datorită unei rezistenţe termice ridicate.

Pȃnă aici lucrurile au fost explicate şi sunt limpezi. Dar de aici încolo?

Nu intraţi în panică, nu este cazul. PENOSIL oferă cea mai eficientă soluție pentru continuarea lucrării: GOLDGUN 65 – spuma poliuretanică cu cea mai înaltă calitate stabilă şi debit crescut (cu 30% mai mare decât la spuma obişnuită). Este potrivită chiar şi pentru cei mai exigenţi utilizatori şi pentru condiţii dificile.

Care sunt caracteristicile spumei poliuretanice GOLDGUN 65

  • structura foarte uniformă şi densă
  • adecvarea optimă la diferite condiţii
  • întărirea rapidă
  • post-expandarea redusă
  • dozarea precisă şi posibilitatea utilizării economice
  • aderență puternică
  • aplicarea cu pistol
  • sfera largă a domeniilor de utilizare: lucrări voluminoase cu un consum ridicat de spumă, lucrări de înaltă calitate, instalarea şi izolarea uşilor şi ferestrelor, fixarea panourilor de perete, umplerea găurilor şi spaţiilor, izolarea rosturilor, izolarea termică şi fonică.

O importantă cauză a pierderii de căldură este transferul termic defectuos. Acesta pote fi rezultat al unei proiectări greșite sau a producerii greşite a unor elemente de construcție. Acest fenomen se manifestă prin pierderi de căldură, creșterea umidității și apariția mucegaiului. Ferestrele și ușile reprezintă zone de transfer termic semnificativ. De aceea este important ca acestea să fie montate și etanșeizate corect pentru evitarea multor greșeli. Una dintre cele mai frecvente greșeli este alegerea unui material de etanșare nepotrivit, care nu conferă o barieră termică.

PENOSIL GOLD GUN 65, spuma poliuretanică de randament este soluția perfectă pentru construirea cu eficiență termică. Ea asigură transferul termic în mod eficient și permanent. Calitățile înalte ale produsului de etanşare Penosil Gold Gun 65 au fost confirmate de către centre de cercetare acreditate.

PENOSIL şi dezvoltarea de soluţii premium

În ultimii trei-patru ani am remarcat creşterea gradului de interes al beneficiarilor finali pentru produse de înaltă calitate şi sisteme de montaj profesional. Acest lucru ne-a determinat să ne axăm pe dezvoltarea de soluţii premium, care să atingă performanţe de top în eficienţa energetică.

Wolf Group reuneşte activităţile companiilor Krimelte (Estonia), unul dintre liderii producătorilor europeni de materiale şi produse chimice pentru construcţii şi Olive Quimica (Spania), producător de etanşanţi şi adezivi profesionali, cu 40 de ani de experienţă pe piaţa europeană, deţinȃnd fabrici în Estonia, Spania, Rusia şi Brazilia, cu subsidiare sau activităţi de distribuţie în peste 80 de ţări.