Suntem la sfarsit de octombrie si frigul a inceput sa-si faca simtita prezenta. Vremea se mai joaca putin, dar iarna cu siguranta se apropie. Te-ai pregatit pentru iarna? Ti-ai verificat soba, cuptorul, cosul sau semineul? Daca nu te-ai gandit inca la ele, acum e momentul sa o faci. Cu siguranta nu-ti doresti sa stai in casa si sa tremuri de frig fiindca sursa ta de incalzire nu a fost etansata corect si nu functioneaza cum trebuie.

Fie ca ai centrala pe lemne, cuptor sau soba de teracota ori un semineu sofisticat, acestea trebuie sa fie in perfecta stare pentru a functiona cum trebuie.

Prin urmare, iti propunem sa verifici usa de la centrala, rosturile sobei, cuptorului, semineului. Acestea trebuie sa fie etansate bine, incat sa „traga bine”, sa mentina focul doar in camera de ardere, iar fumul sa iasa pe horn in mod corespunzator. Doar asa te vei bucura de caldura si nu de fum in casa. Pentru ca toate aceste surse de caldura sa functioneze cum trebuie, este esential sa fie etansate corect rosturile. Siguranta, grija pentru sanatate, dar si aspectul si confortul ambiental sunt cateva dintre chestiunile care fac imperios necesara etansarea acestor surse de caldura.

Produsul corect cu care le poti etansa este PENOSIL Premium +1500°C Sealant.

Acest produs este un material de etansare pe baza de silicat pentru aplicatii la temperaturi ridicate pentru izolarea si umplerea fisurilor, cu o calitate remarcabila, functional si neted.
Se foloseste pentru a realiza izolatii si lucrari de etansare care necesita rezistenta la caldura. Cu ajutorul lui poti izola imbinarile si umple fisurile cosurilor de fum, cuptoarelor, semineelor si sobelor. Adera la metal, piatra, caramida si substraturi din beton.

Cum il folosesti

Inainte de aplicare, trebuie sa cureti suprafetele de de praf, particule libere si de ulei. Suprafetele neporoase trebuie curatate cu solvent si o carpa curata din bumbac non-pufos. Este indicat sa indepartezi solventul cu o carpa curata inainte de evaporare. Daca il folosesti pe o suprafata poroasa umezeste-o bine inainte de folosire si apoi aplica etansantul. Dupa solidificarea finala, este bine sa incalzesti soba (sursa de caldura in cauza) treptat incat sa se produca uscarea lenta, evitand aparitia bulelor de aer atunci cand apa se evapora rapid. Ca rezultat al incalzirii, masa de etansant se va transforma in gri inchis si va deveni extra-dura.

Nu este indicat sa-l folosesti in rosturi in miscare si in contact cu materiale care se dilata atunci cand sunt expuse la temperaturi ridicate. Nici la exterior sub expunerea directa la ploaie, deoarece produsul neincalzit nu este rezistent la apa si se va raspandi in rost.

Cum il aplici?

Destul de simplu. Trebuie sa tai capatul filetat al cartusului de plastic si sa insurubezi duza de dirijare a siliconului. Pui cartusul impreuna cu duza in pistolul de silicon si umpli duza cu material de etansare, prin apasarea repetata a declansatorului pistolului. Siliconul se aplica in rost, tragand lin duza intr-o miscare continua de-a lungul imbinarii. Dupa
aplicare trebuie sa-l netezesti cu o unealta din cauciuc moale sau cutit de chit si sa indepartezi materialul in exces.

PENOSIL Premium +1500°C Sealant este un material folosit la scara mare, intrucat foarte multi meseriasi prefera sa-si faca munca mai usoara. Acestia il folosesc pentru a etansa cuptoare de paine/pizza, imbinari ale hornurilor industriale, seminee etc.
Iti recomandam sa iei exemplul lor si sa te pregatesti cum se cuvine de iarna. Gandeste-te la cat de placut va fi sa stai in fata semineului sau a sobei si sa savurezi o cana de vin fiert cu scortisoara in timp ce depeni amintiri alaturi de cei dragi.
Cauta acum acest produs in magazinele de contructii din tara sau online, in magazinul penosil.ro .