Ritmul alert al vieții din perioada în care trăim ne determină să căutăm soluții mai rapide și mai eficiente pentru orice activitate pe care o desfășurăm.

Timpul zboară cu repeziciune, nicio clipă nu trebuie pierdută. Dimpotrivă, trebuie să profităm de orice moment și de orice produs care ne permite să scurtăm timpul de executare a lucrărilor și să economisim bani. Astfel vom avea mai mult timp pentru noi și mai mulți bani de investit în alte lucruri importante pentru confortul nostru și al familiei noastre.

În prezent, dacă avem de făcut diverse lucrări de construcție la interior și exterior, avem șansa de a le executa mult mai rapid și de a reduce costurile cu ajutorul PENOSIL Premium SpeedFix Thermo Graphite 878, o spumă adezivă universală.

O putem folosi în locul metodelor tradiționale de fixare din cadrul lucrărilor de construcție, cum ar fi mortarul sau șuruburile autoforante. Este o soluție care are ca principal avantaj faptul că are multiple întrebuințări.

O putem folosi atât la interior, cât și la exterior. Presupune costuri mai reduse, este ușor de folosit și se usucă repede.

Are proprietăți de izolație fonică, termică și aderență puternică. Spuma adeziva PENOSIL Premium SpeedFix Thermo Graphite 878  poate fi folosită pentru fixarea plăcilor de izolație pe fațade și socluri (placi de ploistiren, EPS/XPS, OSB), fixarea plăcilor pentru finisaje de interior pe pereți (gips-carton, lambriu, etc), instalarea pervazurilor, îmbinarea blocurilor de construcție (cărămidă, piatră) pentru realizare de ziduri neportante, etanșarea spațiilor înguste dintre plăcile de izolație.

Aderă bine la cele mai multe materiale de construcție, cum ar fi polistiren, plăci de gips-carton, lemn, beton, piatră, metal și PVC.

Pentru a o putea aplica cum se cuvine, trebuie să pregătim suprafața. Acest lucru presupune îndepărtarea prafului, a particulelor libere și a grăsimii de pe suprafațe. Pentru rezultate optime este indicat să umezim substraturile uscate.

Cum se aplică

Pentru aplicare putem folosi un pistol pentru spumă sau aplicatorul EasyGun cu care spuma este accesorizată gratuit. Agităm tubul de spumă de cel puțin 20 de ori. Ținem capacul de spumă în poziție verticală. Fixăm pistolul la valva recipientului ținând mânerul cu o singură mână și rotind tubul de spumă cu cealaltă mână. Este important să ne asigurăm că pistolul de spumă nu este îndreptat spre alte persoane atunci când îl rotim.

Daca nu ai un pistol, poți folosi aplicatorul EasyGun de care dispune. Acesta se fixează la supapa (valva) tubului de spumă. Se apăsă ușor până când aplicatorul este fixat. Pentru aplicarea spumei, trebuie să rotim tubul de spumă cu capul în jos și să apăsăm aplicatorul EasyGun cu degetele. Deoarece acest aplicator (pai special, patentat de PENOSIL) este subtire, va permite o bună dozare a debitului de spumă, cât și utilizarea spumei adezive în spațiile înguste dintre plăci.

Pentru lipirea plăcilor de izolație și a panourilor pentru finisări interioare trebuie să aplicăm spuma adezivă pe placă, într-un flux uniform, paralel cu laturile plăcii (3-4 cm de la margine) și o bandă pe mijloc, paralelă cu cea mai lungă latură (până la 25 cm între benzile adezive).

După ce aplicăm spuma adezivă pe placă, așteptăm 2-3 minute. Apoi plasăm placa pe perete. Putem regla nivelul plăcilor instalate în decurs de până la 5 minute. PENOSIL Premium SpeedFix Thermo Graphite 878 are o rezistență suficientă pentru fixarea plăcilor izolatoare. Este bine ca întotdeauna să urmăm reglementările privind construcția, standardele sau alte orientări relevante privind fixarea mecanică suplimentară atunci cînd acoperim plăcile de izolație cu materiale de placare, mai ales în cadrul fixărilor la înălțime.

Fixarea pervazurilor cu spumă adezivă

În ceea ce privește fixarea pervazurilor, înainte de a le fixa, trebuie să ne asigurăm că suprafața de bază este nivelată. Folosiți distanțierele pentru a susține pervazul ferestrei, deoarece această spumă nu umflă ci lipește puternic. Este un adeziv poliuretanic cu proprietăți excelente de lipire și cu post-expandare zero. Acest lucru ajută la fixarea precisă a plăcilor, pervazurilor, fără a le împinge sau denivela.

Spuma adezivă trebuie aplicată pe suprafața de bază la 3-4 cm de la margine. Pentru a fixa pervazul ferestrei trebuie să utilizăm greutăți până când spuma adezivă este întărită.

PENOSIL Premium SpeedFix Thermo Graphite 878 înlocuiește cu succes mortarul și șuruburile autoforante. Este o soluție rapidă și extrem de avantajoasă.

Pentru a te convinge de acest lucru, vizionează următorul filmuleț: https://www.youtube.com/watch?v=TsZ0F1IhA_k&feature=youtu.be.

Caută PENOSIL Premium SpeedFix Thermo Graphite 878 în magazinele de constructii si finisaje din țară, sau în magazinul propriu online, penosil.ro.

Vei înțelege în scurt timp că ai luat cea mai bună decizie în ceea ce privește lucrarea ta de construcție. De asemenea, îți vei da seama că produsele Penosil sunt produse în care merită investit pentru a face lucrări de calitate, cu timp de execuție redus și costuri rezonabile.

Mult succes în realizarea lucrării de construcție cu produse marca Penosil!